Realisatie van een uniek kassenproject voor lelie kwekerij Van der Marel

Afgelopen december werden de eerste lelies geplant in de nieuwe kas van familie Van der Marel in Amstelveen. Het resultaat van de teelt door de nieuwste technieken in de kas is verbluffend.
Prins Group heeft dit turnkey project gerealiseerd. De kas is voorzien van diffuus glas, eenzijdige doorlopende nokluchting en aan de buitenzijde aan één zijde van de nok een dekrolscherming. Het doel was een kas ontwikkelen, die zorgt voor de verbetering van kwaliteit van het product met meer grip op het klimaat. De kas wordt in fases gebouwd, waarvan de eerste fase van 1 hectare nu is gerealiseerd.

Diffuus glas
De kas is voorzien van diffuus glas met antireflectie behandeling. Diffuus glas heeft een egale lichtspreiding en door antireflectie (AR) een hoge lichtdoorlatendheid. Hierdoor reageert het gewas alsof het buiten staat. De bloemkleur is intenser en het gewas is zwaarder.

Doorlopende nokluchting
De nieuwe Venlo kas, met een kapbreedte van vier meter en een traliebreedte van acht meter, heeft eenzijdige, doorlopende nokluchting. De doorlopende nokluchting zorgt naast voldoende lucht ook voor het afvoeren van vocht.

Technische installatie
Er zijn meer maatregelen genomen om de kas koel te houden en het klimaat te verbeteren. De kas is aan de buitenzijde op het dek voorzien van een dekrolscherming en binnen van een energie scherm. Tevens is er een vernevelingsinstallatie om de temperatuur in de kas terug te koelen en/of de relatieve vochtigheid op peil te houden. Stolze heeft de technische installaties verzorgd.

Daarnaast heeft Eekhout bouw de bouw van de bedrijfsruimte gerealiseerd.

Wilt u meer weten over de unieke eigenschappen van dit project? U kunt contact opnemen met ons.