Prins Group zet zich in voor kennis overdracht van de Nederlandse tuinbouw

Al decennia lang is de Nederlandse tuinbouw het kenniscentrum van de wereld. Investeerders in tuinbouwprojecten hebben behoefte aan kennis over teelt en operationele zaken die nodig zijn om een succesvol project neer te zetten. Om in deze behoefte te kunnen voorzien hebben Stolze, Prins Group en Royal Pride in samenwerking de Horticultural Business School opgericht. Management en medewerkers van klanten worden via de Horticultural Business School (HBS) in alle facetten van het glastuinbouwbedrijf opgeleid inclusief de nodige teeltbegeleiding.

De (potentiele) klanten krijgen toegang tot actuele knowhow met toegevoegde waarde voor diverse groenten, bloemen en planten. Kennis overdracht is essentieel voor het slagen van een project en het daarmee behalen van een goed rendement. Vanuit deze visie biedt Prins Group totale en complete oplossingen voor glastuinbouwbedrijven. “Hieruit is de nieuwe slogan van Prins Group ontstaan, the total growing solution”, aldus directeur Geert van Veen. “Het gaat niet alleen om een kas te bouwen met installaties. Wij willen juist onze klanten handvaten bieden en adviseren om de projecten rendabel en succesvol te maken. Wij vinden het belangrijk om kennis te delen met onze klanten”.

Horticultural Business School
Horticultural Business School is opgericht om de kennis die in Nederland aanwezig is over de gehele tuinbouwketen, in de vorm van een praktijkgerichte opleiding over te dragen aan medewerkers van bedrijven in het buitenland. De initiatiefnemers willen hiermee een bijdrage leveren aan het sneller tot stand komen van een goede bedrijfsvoering en een goed rendement van nieuwe en bestaande glastuinbouwbedrijven in het buitenland. De uitdaging is om kennis over de gehele keten te bundelen en te zorgen dat we mensen opleiden die het verband zien tussen de verschillende schakels. Ondernemers en medewerkers die de hele keten overzien kunnen betere beslissingen nemen over onderdelen van die keten.

The total growing solution
Sinds 1940 verzorgt Prins Group de realisatie van de complete kas, inclusief alle installaties. Prins Group biedt inventieve totaal oplossingen voor alle vraagstukken voor haar klanten. Samen met de partners Stolze en Royal Pride worden via de Horticultural Business School (HBS) het management en de medewerkers van de klanten opgeleid in alle facetten van het glastuinbouwbedrijf inclusief de nodige teeltbegeleiding. Prins Group biedt alle handvaten om het project kwalitatief, rendabel en succesvol te maken. De klanten hebben toegang tot actuele knowhow met toegevoegde waarde voor het kweken van diverse groenten, bloemen en planten. Kortom de Prins Group is voor haar klanten “the total growing solution”.