Prins heeft CE-markering in ontvangst genomen

Prins Kasprojecten, onderdeel van Prins Group, heeft op 30 juni de CE-markering in ontvangst genomen na een audit van Kiwa. De markering is een verdere stap in de ontwikkeling van het waarborgen van de hoogstaande kwaliteit waar de Prins Group voor staat.

Door de CE-markering voldoet Prins aan de wet- en regelgeving volgens de NEN-EN 1090. Hiermee verklaren wij dat onze producten, alle producten die ontworpen, gefabriceerd en verwerkt zijn door Prins, zijn getest en voldoen aan de Europese richtlijnen en constructieve eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid, milieu, gezondheid. Het gaat om constructieve stalen en aluminium, onderdelen voor constructief gebruik in alle soorten van constructiewerk voor kassenbouw. Prins Group heeft de markering behaald na een audit van Kiwa.

NEN-EN 1090
Vanaf 1 juli 2014 moeten de Europese bedrijven, die staal- en aluminium constructies vervaardigen, voldoen aan de wetgeving die wordt gereguleerd door de NEN-EN 1090 norm. De norm is ingevoerd voor alle leveranties in de Europese Unie en maakt een einde aan de verschillende regels per land. De norm heeft betrekking op het ontwerp, fabricage en het bouwproces van de constructieve staal-