- Nieuw consortium Desert Growing draagt bij aan duurzame ontwikkeling tuinbouw in Midden Oosten

Maak kennis met dit consortium op de beurs Saudi Agriculture 11-14 oktober 2015

Nederlandse en Saoedische tuinbouwtoeleveranciers hebben hun krachten gebundeld op het gebied van kennis en ervaring in een nieuw consortium: Desert Growing. Desert Growing levert turn key kasprojecten in het gehele Midden Oosten: van kassen, tuinbouwautomatisering en schermen tot systemen voor irrigatie, koeling, duurzame energie, verwarming en recirculatie. Het consortium heeft als doel om klantspecifieke oplossingen te leveren aan lokale telers. Telers zijn daarmee beter in staat om een hoge productie te realiseren van hoogwaardige kwaliteit.

Telers in het Midden Oosten trotseren grote uitdagen. Behalve waterschaarste en droogte vormen ook de extreme weerscondities een belemmering. Daardoor is er een snelgroeiende vraag ontstaan naar slimme technologie en kennis. Om tegemoet te komen aan deze behoefte, hebben Nederlandse en Saoedische toeleveranciers een nieuw consortium opgericht: Desert Growing. Dankzij dit samenwerkingsverband kunnen lokale telers een compleet kasproject realiseren dat volledig is toegespitst op hun klimaat- en bedrijfsomstandigheden, zoals apparatuur voor klimaatregeling en irrigatie. Aanvullende training en ondersteuning op het gebied van duurzame productiemethoden verhogen de voedselveiligheid en zekerheid. Daarmee draagt Desert Growing bij aan een duurzame ontwikkeling van de tuinbouwindustrie in het Midden Oosten.

Desert Growing
Desert Growing bestaat uit de toonaangevende groenteproducent Saudi Greenhouse Management Group, kassenbouwer Prins Group, technisch installateur Stolze en tuinbouwautomatiseerder Hoogendoorn Growth Management. Met meer dan 30 jaar aan ervaring versterken deze bedrijven elkaar op het gebied van technologie en kennis. Desert Growing is constant op zoek naar innovaties die aansluiten bij de klimaatomstandigheden van het Midden Oosten. Door krachten op het gebied van irrigatie, duurzame energie, koeling, verwarming, tuinbouwautomatisering te verenigen kunnen projecten volledig worden afgestemd op lokale behoeften.

Referentieprojecten
Huidige projecten (momenteel nog in aanbouw) zijn gelegen in de Riyadh regio, Saoedi-Arabië. Één van deze projecten (7,5 hectare) bestaat een gesloten kassysteem met koeling via klimaatcabines, een scherm- en Pad en Fan installatie, inter-planting systeem en de iSii procescomputer. Het andere project (8 ha) is een traditionele Venlokas met een glazen kasdak. Deze kas is uitgerust met een Pad & Fan koelingsysteem, procesautomatisering en een scherminstallatie. Beide projecten worden eind 2 015 in bedrijf gesteld. Daarnaast wordt er een high tech glazen kas gebouwd in Al-Quassim: deze zal in 2016 in gebruik worden genomen.

Ontmoet Desert Growing op de Saudi Agriculture beurs
Desert Growing is aanwezig op de Saudi Agriculture beurs van 11-14 oktober. Deze beurs is de grootste agrarische exhibitie van het Midden Oosten. Hier worden de laatste producten, services en apparatuur gepresenteerd. Bezoek Desert Growing op stand 614-1.

Contact
Desert Growing
Kingdom of Saudi Arabia
P.O. Box 7544
Riyadh 11472
+996 1 43 80777
info@desertgrowing.com

In de Horti Daily nieuwsbrief wordt de samenwerking uitgelegd.
Lezen?
Klik dan hier