- Nog een paar dagen voordat GreenTech 2018 start!

In de aanloop naar GreenTech 2018 is Prins Group geïnterviewd door HortiDaily, over hoe wij de toekomst van de tuinbouw zien en over onze deelname aan GreenTech 2018.

1. Wat is uw bijdrage aan de vooruitgang van de wereldwijde tuinbouwsector?
Prins Group is al ruim 78 jaar expert op het gebied van complete kasprojecten, zowel nationaal als internationaal. In meer dan 45 landen hebben wij hightech kasprojecten mogen realiseren en langdurige relaties opgebouwd. Met deze hightech kasprojecten worden op een heel duurzame wijze producten geproduceerd. Op deze manier draagt Prins Group bij aan een hogere voedselveiligheid en een duurzamere wereld.

2. Wat is volgens u het belangrijkste onderwerp in de tuinbouw op dit moment?
Wij denken dat het belangrijkste onderwerp in de horticulture op dit moment een combinatie is van hightech technologie met jarenlange kennis en ervaring. Door deze combinatie toe te passen in complete kasprojecten, wordt een bijdrage geleverd aan een hogere voedselveiligheid. Daarnaast wordt ook een deel van de behoefte naar de groeiende vraag van gezonde voeding in de wereld vervuld.

3. Wat gaat u doen op de GreenTech? Wilt u tijdens de beurs nieuwe ontwikkelingen presenteren?
Tijdens de GreenTech willen wij in contact komen met bestaande en potentiele relaties. In onze compleet vernieuwde stand hebben wij een aantal voorbeelden van actuele technologische ontwikkelingen. Als voorbeeld het volledig automatisch slasysteem.

4. Op welk project bent u het meest trots?
Wij zijn trots op ieder project dat wij opleveren. Ieder project is uniek en geheel naar wens van de klant samengesteld. Een voorbeeld van een recent opgeleverd compleet kasproject, waar wij ook erg trots op zijn, is BUCG in China. Met 9 verschillende afdelingen in één project werkt de klant aan meerdere doelen tegelijkertijd. Het project bevat een commerciële tomatenkas, opkweek ruimte en een gedeelte voor onderzoek en tentoonstellingen etc. Dit project is ook voorzien van het slasysteem welke in de vorige vraag werd aangegeven. Hier is de klant erg tevreden over.

5. Hoe ziet u de toekomst van de tuinbouw?
De verwachting dat de wereldbevolking alleen maar zal toenemen de komende jaren. Met onze complete kasprojecten proberen wij zo goed mogelijk in te spelen op de wereldwijde groeiende vraag naar gezonde voeding, duurzame technologische oplossingen en een hogere voedselveiligheid.

Meer weten? Bezoek ons tijdens GreenTech 2018 van 12 t/m 14 juni, in RAI Amsterdam. Wij staan voor u klaar in stand 12.212!