Historie

Van Prins Dokkum tot Prins Group

Prins Group heeft een lange historie. Die begint in 1940, als staalbedrijf in het Friese Dokkum. De eerste stalen constructies van het kersverse bedrijf vinden hun weg naar de wegenbouw: vangrails en andere systemen om de verkeersveiligheid te bevorderen. Als het bedrijf uitbreiding van het werkterrein zoekt, valt het oog op een andere sector, de glastuinbouw. Een succesverhaal begint. Onder de naam Prins Dokkum vinden de glazen kassen hun weg in Nederland en later naar vele internationale bestemmingen.

Professionalisering

Prins professionaliseert in hoog tempo. Om glastuinbouwbedrijven optimaal van dienst te kunnen zijn met complete kassenbouw projecten worden meer producten en expertise in het pakket opgenomen. Het bedrijf legt zich toe op de ontwikkeling en productie van lucht- en scherminstallaties, het ontwerp van een eigen aluminium dek- en gevelsysteem volgt niet veel later. Noviteiten komen zonder uitzondering uit eigen huis: al meer dan zeven decennia lang kiest het bedrijf ervoor om engineering, productie en bouw onder één dak te bundelen. En de markt groeit mee, met afnemers in de hele wereld die de kwaliteit en betrouwbaarheid van Prins op waarde schatten.

Innovatie als pijler

Tegenwoordig is de link met Dokkum in de naam verleden tijd. Die luidt kort en zakelijk Prins Group, als herkenbare afzender van de gerelateerde werkmaatschappijen die gezamenlijk naar buiten treden. Zoals Prins Dokkum eens was, is Prins Group nog onverminderd het bedrijf dat innovatie als een belangrijke pijler ziet onder het succes van de Nederlandse glastuinbouw en die van het eigen bedrijf.