Project Beijing area- China

Prins Group mag een volgend project in China gaan realiseren. Ook bij dit project is het doel niet alleen om groenten te telen, maar ook om tuinbouwkennis te delen.

Het China project, in de Daxing regio, is een goed voorbeeld van moderne agricultuur in China, wat zeer in opkomst is. Het project wordt gebouwd in de buurt van het Beijing Daxing International Airport en zal in 2019 klaar zijn. Het doel van het JingNong project is onder andere om dit vliegveld te voorzien van hoge kwaliteitsgroente. Het totale project bestaat uit 30 hectares, welke in verschillende fases wordt gebouwd.

Eerste fase is gestart
De eerste fase van het China project bestaat uit 6 hectare tomatenkas, welke in 2018 wordt opgeleverd. De high-tech glaskas wordt voorzien van verwarming-, koeling-, belichting-, scherming-, verneveling-, drip irrigatie-, ventilatie-, computergestuurde systemen etc.
De kas is ontworpen met doorlopend lucht, vernevelingsyteem, en buitenschermen vanwege de hoge temperatuur in de zomer, op deze manier kan de kas koel blijven. Dubbelscherm en verwarming is nodig om de kas tijdens koude winters warm te houden. Het koelingsysteem zorgt ervoor dat jonge planten in de juiste temperatuur kunnen ontwikkelen ook in de heetste maanden. Het irrigatiesysteem in de kas is zo ontwikkeld om de planten van hoog kwaliteit water te voorzien, op de kwaliteit van het eind product te waarborgen.

Samenwerking
Om het project succesvol te maken, ondersteunt Prins Group met haar partners ook bij het after-service en support gedeelte. Om het project te laten slagen op de kwalitatieve en financiele vlakken, heeft Prins Group ook geholpen bij het opzetten van een marketingplan, studieplan en worden lokale mensen opgeleid om het project aan te sturen.